Småbørn og Berlin i regnvejr.

Her i weekenden havde jeg besøg af min barndomsveninde, Camille, og hendes lille søn, Eddie Bo, og dagsprogrammet stod derfor i børnenes tegn. Hold kæft, sådan en weekend kan være langhåret, når man har to på under to, plus en fire-årig, med på slæb, og vi besluttede hurtigt at skrue helt ned for ambitionsniveauet, og bare håbe på at vi kunne nå at få vekslet et ord med hinanden mellem bleskift, middagslure og kartoffelmos. Anyway, fredag var der det notoriske og helt fantastisk hyggelige madmarked på Arkona Platz, hvor det myldrer med børn, vafler, pølser, stegte fisk og liflige glas vin til de voksne, der mødes på kryds og tværs. Snyd ikke dig selv for Wochenmarkt på Arkonoa Platz (hver fredag), det er super hyggeligt med og uden børn, ikke mindst i sommer halvåret.

ArkonaplatzLørdag spadserede vi med højtbelæssede klapvogne ud i den spæde forårssol, og typisk for Berlin myldrede det med mennesker, som man ikke fatter hvor gemmer sig hele vinternen. Vores mål var legepladsen på Helmholzplatz i Prenzlauerberg, en lidt mindre ”turistet” legeplads end den på Kollwitzplatz, men mindst ligeså fin med masse af plads både til de små, der æder sand og de lidt større, der gerne vil løbe rundt eller klatre. Helmi, som legepladsen bliver kaldt i den tyske folkemund, ligger på pladsen af samme navn, et virkelig hyggeligt spot med dejlige butikker (bl.a. Ratzekatz, som du kan læse om her), folk der spiller bordtennis, et indendørs ”klubhus” med café (hvis det nu regner), masser af unger og et lille marked med fornødenheder (dog kun om lørdagen). Her sad vi noget så dejligt et par timer, og snakkede om, at Berlin kan noget med legepladser og legepladsliv, og jeg fortalte, at jeg lærte alt fra min hotte date til min nye bedste-veninde at kende på byens legepladser, da jeg lige var flyttet til Berlin med Lola.

Bio-Bistro

Bio-Bistro

Da vi blev sultne – især mødrene – gik vi i det økologiske supermarked LPG, et lidt mærkeligt sted at spise frokost, men så alligevel ikke. Deres daglige kantine/folkekøkken er simpelthen en vinder! God, gedigen mad til lave priser – vi fodrede 3 børn og to sultne damer af for 20 euro, og samtidig praktisk, fordi der er høje stole og billigere børneportioner, og ikke mindst adgang til selve supermarkedet, hvor der er legeområde og pusleplads.

Efter frokost og indkøb var vi et smut i Onkel Philips Spielzeug Werkstatt, jeg elsker simpelthen den butik! Onkel Phillip himself sad i ro og mag og spiste sin frokost ude på gaden, da vi kom, og Eddie Bo, Frankie og Willow nåede at lege med hele interiøret (det må man nemlig gerne; Onkel Phillip spiste bare videre og vinkede ustresset til os gennem ruden, mens vores børn hev ting ned fra hylderne) inden vi bestemte os for en lille elektrisk bil og en robot, og vendte næsen hjemad) Skøn lørdag.

IMG_7659 (1)

Det var en kold og våd dag på Arkona Platz, som vi til gengæld havde for os selv

Søndag regnede det, og det var ikke en sagte, blid silen. Jeg ville partout have mine børn på Arkona legeplads, men det fortrød jeg hurtigt, for Frankie skreg, så kolde fingre fik hun på to minutter, og de voksne slog kuskeslag mens jeg sagde et eller andet åndet om, at man på biologistudiet lærer, at der ikke er noget, der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Omkring her gik vi på cafe Fräulein Dietrich.

IMG_7665 (1)

“Mor jeg fryster lidt.” “Ti stille og leg videre! Frisk luft er sundt”

Det skal dog lige siges, at der var loppemarked på Arkona Platz (hver søndag) og er man loppemarked-freak er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at begive sig på loppejagt, når det regner.

IMG_7682 (1)

Ikke så mange om loppe-buddet, når det regner – måske en fordel?

Der var ikke halvt så mange mennesker, som der ville have været på en solskinssøndag, og derfor færre om at slås om de gode lopper. Willow købte en playmobil-krabbe for sine lommepenge, og ja, der er altid noget at finde på Arkona, som måske nok er lidt dyrere, men heller ikke så trashet som Mauer Park.

Hos Fräulein Dietrich, vores lokale kaffe-pusher, er der altid hyggeligt, og også mega børnevenligt med legehjørne og en ustresset indehaver, der bare kommer med kost og fejebakke, hvis noget blive raget på gulvet. Og så laver hun simpelthen byens bedste røræg, kaffe og varme chokolade, og i en alder af 13 måneder er Frankie allerede blevet noget nær afhængig af hendes grød med flødeyoghurt og hindbærmos, men heldigvis kan hun aldrig spise op, åh, findes der noget bedste end børns syndige rester?

IMG_7677 (1)

Hos Fräulein Dietrich er børn velkommen

Her sad vi i et par timer mens børnene skreg, spiste og kastede ting efter hinanden, hvorpå jeg satte kronen på kaosset ved sætte ild til Frankies hue. Søndag eftermiddag vendte Camille og Eddie Bo næsen hjem mod København, og det var alt for kort, men vi nåede heldigvis lidt af det hele, ikke mindst få snakket, mens børnene sov, men helt optimalt for voksenlivet er sådan et cirkus fuld af børn sgu ikke.

IMG_7652 (1)

boyfriend/girlfriend – we hope

Alligevel en dejlig weekend, og i denne sammenhæng mest ment som en lille trøst til alle jer, der slæber jeres unger med til Berlin: Både i sol og regn skal I nok få en hyggelig weekend, for der er markeder, legepladser, hyggelige cafeer og fantastiske tilbud over alt i min by. Og jeg kan virkelig ikke komme i tanke om en bedre storby at rejse til med børn, så det er bare om at pakke klapvognen og tage af sted.

PS. Hvis det havde regnet lørdag ville vi klart være taget på børnemuseet MachMitMuseum, der ligger lige rundt om hjørnet fra Helmi. En ombygget kirke med kreative workshops for børn, en kæmpe klatrelabyrint, café og museum. Har du ikke været der med dine børn endnu, så er det et must næste gang. We love it.

 

 

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment