”Vi elsker Berlin” kan nu købes i Berlin

Så er der godt nyt til alle jer, der har spurgt mig om man egentligt kan købe papirudgaven af ”Vi elsker Berlin” i Berlin. Det har taget lidt tid at få mingeleret på plads, men nu er den ged endelig blevet barberet, så ja, det kan man! Og ikke i hvilken som helst boghandel, men hos selveste Buchhandlung Herschel i Anklamerstraße, hvor vi også selv bor.

IMG_6345

Buchhandlung Herschel – en rigtig boghandel.

Buchhandlung Herschel er drevet af den passionerede bogelsker Solvay Herschel, og det er en rigtig boghandel, en af dem der er slemt truet af både store bogkæder og internetbogsalg, men som overlever, fordi der er hyggeligt, fordi man mærker kærligheden til litteraturen i udvalget af bøger, og fordi beboerne i hele nabolaget derfor trofast køber deres lekture hos Solvay, der håndplukker hver bog, der er at finde på hylderne, og desuden kan bestille alt til afhentning dagen efter.

sep-2009-2

Solvay & jeg da Dinosaurierfedern udkom på tysk i 2009

Jeg er selv læst op fra Dinosaurierfedern i Buchhandlung Herschel to gange i 2009, da den udkom på tysk, og der var sørme fuldt hus, selvom jeg rimelig ukendt i Tyskland, men folk havde set plakaten for arrangementet i vinduet og strømmede til, så flere måtte stå op. Alle kender Solvay og hendes skattekammer af litteratur, der desuden inkluderer en virkelig fin børneafdeling propfuld af børnebøger af bedste kvalitet, altså ikke noget med Disneyprinsesser og Byggemand Bob, men god børnelitteratur med fine illustrationer. Og nu kan man altså også købe ”Vi elsker Berlin” på dansk, så kom du af sted til Berlin uden papirudgaven, eller bor du i Berlin og har brug for ny inspiration eller en gave til nogen, der kommer på besøg, så må du en tur i Herschel Buchhandlung. Bogen koster 19,80 euro. Bagefter kan man med fordel fortsætte ud i de nærliggende omgivelser. Caffe e Cioccolata med virkelig god kaffe ligger to huse længere nede ad gaden, Arkona Platz er tre minutters gang væk (madmarked hver fredag og loppemarked hver søndag), og Denkmal Berliner Mauer er også lige i nærheden. For bare at nævne tre ud af en billion gode grunde til at komme på de kanter. Nyd mit kvarter, her er fandeme så hyggeligt!

 

Buchhandlung Herschel

Anklamerstraße 38

10115 Berlin

 

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment