Den gode mad på Schönhauser Allee

Helt nede i bunden af Schönhauser Allee ligger adskillige gode steder at spise – især til frokost. Due Forni – det betyder to ovne – er et yderst børnevenligt sted, for ud over et rummeligt, stort restaurantionslokale og gratis slikkepinde til alle børn kan man også sidde ude i haveanlægget, der har gynger, rutsjebane og plads til at piske rundt. Pizzaerne fås ikke bedre, og selvom man sidder ved simple bænke og borde, får man alligevel fornemmelsen af gourmetpizzaer – måske fordi de er rigtig italienske (Gud nåde og trøste den, der spørger om ananas!) og bliver lavet i en stor, traditionel stenovn. Kan virkelig anbefales – også til aftensmad.

Et stykke længere nede ad Schönhauser Allee, fortsat på venstre side, ligger Till the Cows Come Home forkortet TTCCH, en lillebitte vegetarrestaurant i en hvid container med tre siddepladser indendørs og flere udenfor. Da jeg var der første gang, var indehaveren Natalie usikker på, om hun ville få lov at blive på grunden, men håbede. Da det blev vinter det år, var der lukket en dag, vi kom, og manno, manno (som man siger på tysk), hvor var vi skuffede. Heldigvis var det bare midlertidig vinterdvale (hvor Natalie trækker sig tilbage til varmere himmelstrøg, hvor hun går og sysler med nye vegetarretter), og heldigvis blev lejemålet både fornyet og mere permanent, i hvert fald holder TTCCH åbent til og med 2016, inklusive vinterhalvåret. Hvad der herefter sker, ved ingen, ikke engang Natalie, men hun har lovet at holde alle orienteret på hjemmesiden www.ttcch.de.

Jeg håber meget både for mig og for jer, at TTCCH hverken lukker eller flytter, for maden er fuldkommen sindssyg. Jeg bliver så glad, når jeg går ind på et sted som Till the Cows Come Home. Uprætentiøst med charmerende, opmærksomme folk bag disken, og så en, to, vupti, tryller de med nogle råvarer, noget gedeost, lidt dressing og 7-800 økologiske grøntsager, og så sidder man der og nærmest tuder ned i salaten, så godt smager den. For ikke at tale om deres smoothies, deres raw cakes, deres morgengrød og deres lykkelige pocherede æg, ja, og resten af menukortet. Deres slogan lyder: ”Vegetarian slow, healthy, fucking yummy food” og kaster man sådan en dom over sig selv, lider man enten af storhedsvanvid, eller det passer. Det passer.

Nabo til Till the Cows Come Home er kafferisteriet The Barn, og i bygningen ved siden af the Barn ligger Fleischerei, alternativet til dig, der bare nægter at spise vegetarisk (your loss lige i tilfældet Till the Cows Come Home, som har sat selv min kødelskende husbond i kontakt med sin indtil da undertrykte indre vegetar). Fleischerei er en moderne tysk restaurant, der serverer sprøde schnitzler med kartoffelsalat, currywurst eller drei Berliner-Buletten til frokost og diverse klassikere som entrecote, stroganoff og blodpølse med æblekompot til aftensmad. Restauranten ligger i
en tidligere slagterbutik, og rummet er superfint og smagfuldt indrettet med reminiscenser af den gamle flisehal. God tysk Fleisch-kultur.

På den modsatte side af gaden ligger en undseelig lille italiensk delikatesse, som man ikke bør overse, og slet ikke hvis man er til det italienske køkken. Gianni Pasta-Bar er en perle, og Gianni Gillone himself står altid bag disken og smiler, og det ville jeg såmænd også gøre, hvis jeg var omgivet af så søde damer som dem, personalet består af. Bordene har rød- og hvidternede duge på – selvfølgelig – og man kan sidde ude eller i baglokalet, som er proppet til frokost. Får man ikke et bord, kan man altid købe et udvalg af de mange delikatesser to go, for eksempel hjemmelavede mozzarella-ruller, oliven så store som cherrytomater eller cherrytomater så søde som slik, og sætte sig i en nærliggende park. Skønt sted, nemt at overse, men nu gør I det selvfølgelig ikke.

Due Forni, Schönhauser Allee 12, 10119 Berlin
Till the Cows Come Home, Container, Schönhauer Allee 9, 10119 Berlin
www.ttcch.de

Fleischerei, Schönhauser Allee 8, 10119 Berlin
www.fleischerei-berlin.com

Gianni Gillone Pasta-Bar, Schönhauser Allee 186A, 10119 Berlin
www.giannis-pastabar.de
ViElskerBerlin_2oplag_aw.indd 156 03/11

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment