Opera og eksklusiv middag på havet

I januar skrev jeg om min og min veninde Julias aftale om, at vi på skift skal overraske hinanden med en hemmelig oplevelse i Berlin. Dengang var det Julia, der havde arrangere,  og vi var en tur i Wintergarten med fjer i hatten og burlesque på de skrå brædder, læs indslaget her. Siden da har det så været min tur til at overraske Julia, og tro mig, jeg har haft mange ideer linet op, men én gang måtte jeg aflyse pga. sygdom (der havde jeg booket en læsning i Kohlenkeller), én gang kunne Julia ikke (der ville jeg tage hende med til Home Opera), og en gang blev arrangementet bare ikke til noget, fordi…et eller andet. Pludselig var der gået seks måneder, og jeg havde stadig ikke fået overrasket hende, og sommerferien stod for døren. Så nu skulle det altså virkelig være, og det blev det!

IMG_9122

aftenens hemmelige tema

Det bedste ved overraskelser er næsten at planlægge dem, og ikke mindst mærke, hvordan spændingen stiger hos den, der skal overraskes. Det eneste Julia vidste var, at vi skulle mødes på vinbaren Mauerwinzer torsdag den 7 juli kokken 18.45, og vi ville gå derfra og hen til overraskelsen. I dagene før tikkede flere SMS’er fra Julia ind: Dresscode? Var det udenfor, så man evt. skulle klæde sig varmt på? Skulle hun spise først? Jeg skrev tilbage, at temaet for aftenen var ”Auf dem Wasser…” og at jeg selv havde tænkt mig at møde op i blåt og med bølger i håret, at det var indenfor og at hun, under ingen omstændigheder, måtte spise først, ikke så meget som en krumme! Hver gang jeg sendte et kryptisk svar på et nysgerrigt spørgsmål, kvitterede Julia med en ny, ophidset smiley. Jo, jo, spændingen steg skam.

IMG_9091

Første torsdag i måneden er der Singmahl på Kochu Karu – opera og gourmet i skøn forening

Altså, jeg havde booket bord på Restauranten Kochu Karu, som jeg også skriver om i papirudgaven af “Vi elsker Berlin”. Det er en koreansk/spansk tapasrestaurant (eller banchan, som tapas hedder på koreansk), drevet af det koreask/spanske par, Bini og José, hvor han er kokken og hun er … resten. Maden er uovertruffen, lidt dyrere end det omkringliggende Berlin, men stadig virkelig billigt, ikke mindst for standarden. Kocku Karu har desuden fået udmærkelser i Michelin Guiden de sidste to år, og en tapasret, der kan deles, koster mellem 8 og 16 euro.

Nå, tænker du måske, er det ikke en lidt tamt “bare” at overraske med et restaurantbesøg? Jo, men den 7 juli var en helt særlig aften, ligesom hver første torsdag i måneden på Kochu Karu, hvor Singmahl løber af stabelen. Bini kan nemlig andet end at stå bag disken og byde velkommen, hun er operasangerinde, og hver første torsdag i måneden åbner hun og José dørene, ikke kun til udsøgt mad, men også til en intim operakoncert med musikalske temaer, der passer sammen med menuen, eller måske er det omvendt. Og den 7 juli var temaet ”Auf dem wasser zu singen”, jeg havde blot udeladt ”singen” overfor Julia, i skræk for at hun så ville gætte overraskelsen, da vi tidligere har talt om om arrangementet.

IMG_9078

mit outfit: deep blue ocean with a shimmer of gold as the sun sets

Anyway, jeg troppede op på Mauervinzer dresset op i deep blue ocean with a shimmer of gold as the sun sets, hvilket på dansk betyder, at jeg havde en mørkeblå dragt på og store guldøreringe, blå neglelak og lyseblå eyeliner.

IMG_0621

Miko, Elisa, Deep Blue with Shimmer, Julia & Desiree.

Vi var fem kvinder i alt, og efter et glas vin og flere mulige og umulige måder, hvorpå jeg forsøgte at få spændingen til at stige ydereligere, tog vi af sted mod Kochu Karu, en gåtur på fem minutter. Da vi nærmede os, tror jeg Julia gættede, hvor det var, vi skulle spise, men det med operakoncerten var i sandhed en overraskelse.

bini

Singmahl – dejlige Bini synger opera

Og hvilken aften! Fire vidunderlige retter alle inspireret af temaet ”auf dem Wasser zu singen” og dertil stykker fra operaens skattekammer, der også havde forbindelse til vandtemaet, f.eks., fik vi til forret grillet sashimi, vandkastanier, bækkarse og kantareller mens Bini sang Der Fischer af F. Schubert. Siden fulgte krebsehaler, alger, ørred og gambas, akkompagneret af en vifte af mere eller mindre kendte opera-til-vands-stykker.

13735146_912576998854208_1500366394707170690_o

Super aften. Vidunderlig mad og musik, men også tid til at tale sammen

Det hele var forrygende godt, og der var også masser af musikalske pauser, hvor man havde mulighed for at snakke sammen, så alt i alt en utrolig eksklusiv, hyggelig og meget anderledes aften, og hvis I spørger mig: den perfekte gave til en, der er helt særlig, hvis man er så heldig at være i Berlin den første torsdag i en måned. Arrangementet koster 60 euro per person, dog uden vin. Til gengæld er maden uovertruffen, og der lød adskillige uhhmmm, næhhh og wauuu rundt om bordet, og det bedste af det hele var, at Julia var vildt begejstret, og min overraskelse dermed ramte plet. Næsten gang er det min tur, uhu, hvad mon hun finder på!

IMG_9981

Inklusiv opvartning af dejlige mænd

Alt i alt: Kochu Karu er en fantastisk og lidt skjult restaurant på Eberswalder Straße, den har to udmærkelser i de to seneste Michelinguide, og den dejlige mad bliver spist i virkelig hyggelige og smagfuldt indrettet lokaler, hvor det er nødvendigt at reservere bord. Bini er den perfekte værtinde, og maden altså en liga for sig!

God fornøjelse

0bb99f07

PS. Næste Sing Mahl-aften er torsdag den 1. september, og aftenens tema er “Wein, Weib, Gesang…” Du kan reservere bord her.

PPS. Man kan betale med kort hos Kochu Karu!

Her kan du få en audio-smagsprøve:

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Comments
One Response to “Opera og eksklusiv middag på havet”
  1. Hanne-LeneDreesen siger:

    Spændende læsning og jeg vil bestemt forsøge at afprøve det en dag. Mange hilsner Hanne-Lene Dreesen

Leave A Comment