aktiv ferie i Berlin

Så er jeg tilbage i Berlin efter mere end tre ugers ophold i Danmark, mest hos min mor på Samsø, hvor tiden gik med lange løbeture, skrive roman, finde påskeæg og være sammen med mine tre børn. Heldigvis fandt påskeharen os, selvom vi var laaaaangt ude på landet, det var Willow meget bekymret over, phew!

Efter påske forlod jeg familien og tog til København, hvor jeg var inviteret til at holde festtalen for min ven og krimikollega, Jesper Stein Larsen, i anledningen af, at han tidligere på året vandt de Gyldne Laurbær, og nu skulle fejres med pomp og pragt (du kan læse talen her) .

IMG_7948

Her med vinderen

Det var godt for sjælen at være på Samsø, og super sjovt at være i København, men øst, vest, hjemme bedst, som man siger, og uhadada, Berlin, jeg havde alligevel savnet dig lidt mere, end jeg havde gjort mig det klart, det mærkede jeg da jeg kom tilbage til min by.

IMG_7049 (1)

Temperaturen var mærkebart højere og foråret ditto længere fremme end i Danamark, og ligesom vederstyggelig Berlin kan være, når vinterskyernene hænger som jerntæpper ned over indbyggernes krummede rygge, lige så vidunderlig er den by altså når vejret arter sig, og livet eksploderer og rykker udenfor på gader, stræder og parker. Der går os en skøn tid i møde, kan jeg mærke, og det manglede også bare efter den lorte-pisse-vinter.

IMG_7882

Når foråret kommer får jeg altid en ustyrlig trang til at komme i form, og i år tror jeg det lykkes bedre end nogensinde før! Jeg er holdt op med at amme Frankie, som nu er blevet 15 måneder og ferm med en gaffel, så kiloerne rasler endelig af, og jeg har været extra striks med at få løbet hver anden dag, samt gå til træning, hvor jeg har kunnet komme til det. Bodytoning og Kettlebells i hallen i Tranebjerg på Samsø sammen med mine barndomsveninder, og til TRX i København, hvor min veninde Christine endda fik mig overtalt til at vinterbade (I don’t know how)!

IMG_7877

Så jeg vendte hjem til Berlin og var kommet i mærkbart bedre form, hvilket jeg ikke mindst kunne mærke i torsdags, da jeg var ude at løbe med min løbegruppe og havde det vildeste pep i stængerne. Jeg har løbet med min løbegruppe hver torsdag siden midten af december, og lad os bare sige, at det ofte har været ret så svært at trodse sne og frost og mørke, brr, det har krævet sin kvinde at komme af sted. Alligevel har jeg både haft min datter Viola med – hun er så sej –  og flere sporty veninder, som har været på Berliner-besøg.

Og nu nærmer vi os kernen af dette blogindlæg: Hvordan kan man holde formen og ikke komme ud af den rutine, man måske lige møjsommeligt har opbygget, mens man er på ferie i Berlin og måske kommer til at drikke for mange øller og spise for mange brez’ler? Heldigvis er der så mange muligheder, og her kommer et par:

IMG_8117

Løbeklub hver tordag på Friedrich-Ludwig-Jahn Sportplatz

Løb er min foretrukne form for motion. Jeg har løbet siden jeg var tyve, og det er så smart, for det er gratis og man kan tage det med overalt – også til Berlin, hvor her er så skønt at løbe! Men har du alligevel brug for et lille motiverende klap i røven, er der flere muligheder. Nike-butikkerne i Berlin (Hackscher Markt, Europa Center og Leipziger Platz) arrangerer adskillige ugentlige løbeklubber, hvor man melder sig til online. Der er fart over feltet og høj musik, og hvordan ved jeg det? Fordi de altid ender med at løbe på Friedrich Ludwig Jahn Sportpark om tordagen, hvor jeg selv løber (i noget mere andægtigt tempo) med min søde og ikke spor fancy løbeklub Lauf Gaudy’s. Vi mødes i hovedbygningen ved løbestadion klokken 18.00 og løber cirka 5 kilommeter efter et varierende program, og du er meget velkommen til at løbe med! Det koster ikke noget, og vores lærer hedder Axel.

IMG_7374

I Center of dance i Kulturbrauerei kan du spontant gå til zumba og pilates, hip hop og power yoga. En prøvetime koster 8 euro og en enkelttime koster 12 – og ved du allerede, at du kommer ofte til Berlin de næste tre måneder, kan du også købe et såkaldt Zehnerkarte for 110 Euro. Jeg går selv til zumba og det er supersjovt, giver gode lår og sved på panden – whats not to like?

Zumba

Nej, det er ikke mig

Er du mere til yoga, er du kommer til den helt rigtige by! Jeg foretrækker Jivamukti yoga, også kendt som the wild child of yoga, ikke mindst fordi der ligger et center lige rundt om hjørnet fra, hvor jeg bor (hvor man også kan købe guddommelige smoothies og vegan cookies). Det er rimelig nemt at lære, og så snart man kan bevægelser og trin er det nemt at komme i flow, og det giver sved på panden. Men der er selvfølgelig også alle mulige andre yogaformer at vælge mellem i Berlin, fx hos Spirit Yoga, der har tre studio’er fordelt i Berlin, eller Hot yoga/bikram yoga i Krausnickstrasse i Mitte. Frit valg på alle hylder, og der er mange hylder!

Jivamukti

Jivamukti Yoga i Brunnenstrasse 29

Er man til kæft, trit og burpees kan man også deltage i en af de mange daglige bootcamps, der hver dag løber af stablen i Berlin, fx Original Bootcamp, som giver gratis prøvetimer. Man skal selvfølgelig ikke sige alt for højt, at man er turist, fordi prøvetimer er møntet på at hverve folk, så hvis man vil svede og have ondt i nummeren dagen efter må man være lidt snedig. Sådan komme jeg selv til masser af dejlige, gratis prøvetimer i fitnesscentre i Danmark, når jeg opholder mig der, og oplever mig mere snedig end som egentlig kriminel.

Magic

to the summit!

Sidst men ikke mindst vil gerne slå et slag for Magic Mountain, klatrehallen over dem alle, der ligger i Wedding. Her kan man både klatre top rope, som er supersjovt og nemt for nybegyndere og børn, og/eller freeclimbing, hvor man ikke er sikret af et tov fra toppen (heraf top rope) men hvor man sikrer sig selv i takt med, at man kravler op. Begge dele giver gode arm-muller og totalt kildetur i maven, og er man så uheldig at være ankommet til Berlin i dårligt vejr, kan man med fordel tilbringe dagen i Magic Mountain – så sover ungerne godt!  Man kan lege udstyr og og booke træner via hjemmesiden.

Mountmitte_3

I BeachMitte kan man spille beachvolleyball midt i Berlin, faktisk lige midt i det tidligere Ingenmandland, men hvad endnu bedre er: Man kan også klatre, og det er sjovt! Det er en anden type klatning end i Magic Mountain, som er mere professionel klatring, men mindst lige så sjovt for store og små. Man får bælte og line, der er spændt fast til en enorm stålwirekonstruktion, og så gælder det bare om at klatre derudaf og komme igennem de forskellige forhindringer. Klatrekonstruktionen består af tre etager, og der er tre forskellige sværhedsgrader afhængig af erfaring og mod.

 

IMG_7986

Første løb i korte ærmer i sidste uge, year!

Rigtig god tur til Berlin med sportstøjet pakket!

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment