Når dejlige numser rystes i takt

Min veninde Julia og jeg har aftalt, at vi i 2016 én gang om måneden skal skiftes til at overraske hinanden med en ny oplevelse i Berlin. Spændende – jeg elsker overraskelser – og det er samtidig en god måde at genopdage byen på.  Julia begyndte, og jeg blev bedt om at sætte kryds i kalenderen den 25 januar, og først to dage før fik jeg en mail, hvor hun løftede sløret for aftenens dresscode ved at sendte mig et foto af Dita von Teese, Burlesque-dronningen over dem alle, og jeg tænkte: Uhhhh-la-la, og gik i gang med at overveje, hvad jeg mon skulle have på.

IMG_7335

mit fjer-hårsmykke

Jeg fik besked om at stå på gaden lidt i klokken 19.00, hvor jeg ville blive hentet. Efter megen overvejelse valgte jeg en prikket silkekjole med en seriøs dyb udskæring, netstrømper og grafiske sko, og dertil masser krøller i håret, der blev holdt på plads af en farvestrålende fjer-hårsmykke. Overtøjet blev en smuk gammel jakke med kulstensperler, som jeg har fået af min veninde Margrethe, der var ung og smuk i 1940’erne, hvor hun gik med jakken. Jeg følte mig så fin, da jeg stod udenfor min dør, og den dårlige samvittighed over at efterlade Mark med de to små forsvandt hurtigt som den slags nu gør, når man er iført netstrømper og høje sko.

På slaget 19.00 rullede en bil op foran vores port, og ud sprang min ven Christoph iført tweed kasket og blazer – en overraskelse i sig selv – og åbnede galant døren for mig, så jeg kunne stige ind i bilen til Julia, der sad i al sin burlesque-pragt med perler, handsker og rød baret og rakte mig et glas champagne. Her vidste jeg allerede, at det ville blive en mere end almindeligt fed mandag aften!

Overraskelsen var et Burlesque-show i Wintergarten, den ikoniske varieté-scene fra 1887 på Potsdamerstraße, som jeg er kørt forbi tusind gange, men aldrig har besøgt. Vores galante chaufføren kørte os lige til døren, hvor Julia og jeg trådte ind i en overflod af rødt velour, tunge guldrammer med fotografier fra en svunden tid, antikke kostumer, guldornamenter og smukke, gamle lamper, og det kunne nu ikke længere kunne holdes hemmeligt, at vi skulle se Burlesque-teatertruppen Cirque Rouges opsætning af ”En nat i Orient Expressen”. Julia og jeg blev ført til vores pladser af endnu en beleven herre, der straks efter servrede to iskolde Aperol-Spriz for os, og jeg kan ligeså sige det: Jeg drikker ALT for få Aperol Spritz om mandagen nu om stunder.

IMG_7215

Så gik showet i gang, en fuldkommen hjælpeløs historie, som man nærmest ikke fattede, men det gjorde ikke noget, for det var samtidig et festfyrværkeri af nøgen hud, store og små numsebalder der blev rystet i takt, halvt påklædte brystbomber på papmache-elefanter, slangemenneske-akrobatik, lys, tylskørter, pailletter, crepe-sommerfugle, guldstøv og et virvar af forførende musik.

IMG_7211

selv loftet var over the top

Trods historiens hjælpeløshed var jeg fuldkommen solgt, og ud over da Mark friede (og det vitterligt kom fulkommen bag på mig, da han pludselig lå på knæ og rakte mig en diamantring), er burlesque-showet mit livs bedste overraskelse.

Bagefter gik vi på Victoria Bar der ligger blot et par husnumre fra Wintergarten, en virkelig fed bar, en rigtig bar, med alvorlige, veluddannede bartendere bag disken, der serverer alt hvad hjertet kan begære ud i drinks, coctails og on the rocks i et cool lokale bestående af en meget lang bardisk og god plads til at hænge ved den. Så er niveauet da godt nok også sat! Jeg ved nu godt allerede, hvad jeg skal overraske Julia med i februar, shyyy, det er hemmeligt. …Men der Komischer Oper og Wintergarten var mit dagens to bud på to gode adresser til dig, der er nysgerrig på den del af kulturen, der er domineret af plys, velour, guldklunker, tyl, glimmer, pailletter og bobler, og/eller har taget sin mormor med til Berlin. Det kan ikke undgå at blive sjovt!

PS. Jeg håber jo lidt, du har tænkt: ”Øv, hende Sissel-Jo skriver godt nok sjældent på bloggen sammenlignet med før jul, hvordan mon det kan være?” Men det er altså fordi jeg er begyndt at skrive en ny roman, og lige for tiden tager den al min tid og energi, så det er lige som det skal være. Men jeg lover jeg blogger om alt det nye, sjove, skæve og velsmagende fra Berlin minimum én gang om ugen, så stay tuned. Berlin läuft nicht weg!

Her kan du se, hvad vi så!

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment