Chèn Ché Teehaus og Die Tadshikische Teestube

På selve Rosenthaler Straße, inde i en baggård, ligger Chén Chè Teehaus. Med skønne, gyldne lampioner, og i det hele taget meget smukke omgivelser, serveres der skøn te efter bedste vietnamesiske tetradition. Hertil kan man få diverse traditionelle vietnamesiske retter, mange af dem serveret i Nôì Niêu, som er en vietnamesisk lergryde. De har også kager!

Et andet superfint tehus er Die Tadshikische Teestube, der ligger på Oranienburger Straße 27, cirka fem minutters gang fra Chén Chè Teehaus, igennem Hackescher Markt. Tehuset ligger i baggården, i den såkaldte Kunsthof. Oprindeligt var tehuset en del af den sovjetiske udstilling på handelsmessen i Leipzig i 1974, men da messen var forbi, blev tehuset foræret til den tysk-sovjetiske venskabsforening, og det lå i flere år i palæet ved Festungsgraben. Da palæet for nogle år siden undergik omfattende renovering, flyttede tehuset til Oranienburger Straße.

I strømpesokker sidder man andægtigt på store kulørte puder, mens man drikker te fra samovar og spiser søde blinis til. Der er også små frokostretter på menukortet som russiske dumplings, pelmeni og plov, som er en slags ris og kød. Man kan booke forskellige teceremonier, hvor teerne så bliver serveret i rigtig rækkefølge med det rigtige tilbehør, og tehuset byder også på diverse kulturarrangementer, som eksempelvis eventyrlige fortælleaftener. Et meget specielt sted, som gør indtryk, og som ville gøre endnu mere indtryk, hvis ikke den mand, der arbejder dér, var så eddikesur.

Chén Chè Teehaus, Rosenthaler Straße 13, 10119 Berlin
www.chenche-berlin.de

Die Tadshikische Teestube, Oranienburger Straße 27, 10117 Berlin
www.tadshikische-teestube.de

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment