Der Neue Weltempfänger

Location, location, location, som man siger. Og ja, der er nok noget om snakken, især når man taler om cafeer. Og er der noget café/restaurant/pension Der Neue Weltempfänger har, så er det super beliggenhed. Da jeg lige var flyttet ind i Anklamerstraße, fattede jeg ikke mit eget held. Tænk at være nabo til sådan en skøn café, der ud over at servere skummende kaffe i høje glas og billige steaks om onsdagen, altid bød på en plads i solen.

weltempfänger

Der neue Weltempfänger – man sidder lidt som blommen i et æg i solen.

Siden er der kommet nye ejere, søde Jenny og hendes mand Francesco, og jeg er nok den sidste, der skal brokke mig over, at der til tider er lukket på de mærkeligste tidspunkter, fordi stedet er lejet ud til private selskaber, for jeg har selv fejret min fødselsdag og ikke mindst Lola’s konfirmation på matriklen, men alligevel er det altså lidt irriterende at glæde sig til at skulle på café og så blive afvist i døren, fordi der er vinsmagning eller polterabend.

IMG_3131

Jeg har endda holdt tale på Der Neue Weltempfänger, så jeg burde ikke brokke mig over privatarrangementer.

Men er man heldig at ramme de almindelige åbningstider, og dem er der heldigvis flest af, er det et super fint sted med varieret spisekort med god mad, masser af plads udenfor og god udsigt til Arkonaplatz. Om søndagen, når der er loppemarked på Arkonaplatz, er Der Neue Weltempfänger det perfekte sted at få en kop kaffe, inden jagten på lopper går løs. Regner det, er der også rigtig hyggeligt indenfor, og den friske mynte-te er geil. Der Neue Weltempfänger lejer desuden værelser ud til rimelige priser. Zimmer 11, 22 & 33 er moderne og lyst indrettet og koster cirka 75 euro per nat per person inklusive overdådig morgenmad. Alle de af mine venner, der har været indlogeret, har været yderst tilfredse.

zimmer 333

Zimmer 22

Der Neue Weltempfänger, Anklamer Straße 27, 10115 Berlin www.derneueweltempfaenger-berlin.de

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment