Når man nu elsker fisk

Når det kommer til fisk er Berlin hverken Paris eller Santiago de Chile, og slet ikke den lille landsby på Amalfikysten, hvor du spiste dig mæt i calamari og scampi sidste sommer, faktisk er der ret langt mellem de gode sild, om man så må sige. Man kan selvfølgelig få frossen fisk i de fleste supermarkeder – fiskepinde for eksempel, bare spørg Willow, for det er hans livret – og i få supermarkeder er der en decideret fiskeafdeling, men udvalget er ikke imponerende, kun i KaDeWe’s foodcourt, som til gengæld har en top notch fiskeafdeling med tilsvarende priser.

IMG_6720

Der Fischladen i Prenzlauerberg

Er der dog ingen steder man kan købe og spise fisk, hvor det ikke enten er dybfrosne fiskepinde eller luksuriøs tun steaks til ågerpriser? Jo, heldigvis. I Prenzlauerberg har en flok Berliner rejekællinger nemlig åbnet Der Fischladen, en Imbiss med alverdens fiske-lækkerier, og nøj, den falder på et tørt sted.

fiskehandler med indbygget køkken

Fiskehandler med indbygget køkken

Ud over det, de har i frysedisken, superfriskt og af højeste kvalitet, kan man også få forskellige fiskeretter, f.eks. dagens fisk med salat, pandestegte kartofler og hjemmelavet remoulade, for 7,5 Euro eller hvad med deres legendariske Fish’ n Chips, der smager helt forrygende? Det hele bliver tilberedt på få minutter, og serveret med schwung ved høje borde og stole.

IMG_6723

Dagens fisk forleden

Stemningen i biksen er typisk berlinsk. Sådan lidt grov (som deres remoulade), ikke specielt hverken smilende eller hjertelig, men betjeningen er alligevel omhyggelig og opmærksom og kvaliteten i top. Ikke så meget fisefornemhed med to mikroskopiske stykker fisk, der bliver væk på tallerknen, men nogle ordentlige stykker, serveret med rigelig sideorders og masser af hjemmelavede dips.

Hmm, jeg bliver helt sulten, så godt det er nytårsaften i morgen! Her skal vi nemlig have rejer og laks fra der Fischladen. Ha, det bliver ingen sag at spise mere fisk i 2016.

Ein guten Rutsch, wünsche ich 🎆

(Og hvad betyder nu det? Det kan du læse om her)

 

About Sissel-Jo Gazan

Forfatter, biolog, mor til tre, bor i Berlin på 10. år og skriver om alt det, du ellers ikke lige ville finde.
Leave A Comment